Styrket sikkerhed og forbedret brugervenlighed.
Over sommeren blev der lanceret en opdatering af MitID systemet. Opdateringen har til formål at reducere risikoen for svindel og gøre det lettere for brugerne at autentificere sig via mobiltelefoner. Med en ny knap, som brugerne har efterspurgt, sigter opdateringen mod at forbedre både sikkerhed og brugervenlighed. Hvis I har implementeret MitID på jeres digitale tjeneste? Det kan f.eks. være i jeres app, hjemmeside, kundeportal eller lignende, så kan det være nødvendigt at ændre i jeres implementering. Mange tjenesteudbydere behøver dog ikke at foretage sig noget.
Stærkere sikkerhed mod svindel
Opdateringen binder indtastningen af bruger-ID og efterfølgende godkendelse i MitID-appen sammen på en mere robust måde. Dette reducerer risikoen for svindel, hvor brugere forledes til at godkende handlinger, de ikke selv har initieret. Som følge heraf vil brugere opleve ændringer i brugen af MitID-appen, da opdateringen gradvist rulles ud på tværs af alle tjenester, der kræver MitID-autentificering.
Enklere brug fra mobiltelefoner og QR-kode på computer
Brugere, der anvender MitID-appen på deres mobiltelefoner, vil drage fordel af den nye ‘Åbn MitID-app’-knap, der gør det nemmere at godkende med MitID. Dette ligner den velkendte funktionalitet fra NemID-nøgleappen.
Hvis MitID-appen bruges på en computer, vil brugere nu skulle scanne en QR-kode på computerskærmen med MitID-appen, før de kan godkende med MitID. Dette sikrer, at brugeren, der udfører godkendelsen med MitID-appen, selv har initieret handlingen.
Adam Lebech, vicedirektør for Digitaliseringsstyrelsen, udtaler: “Opdateringen er med til at beskytte brugerne mod en type svindel, vi desværre har set meget af, hvor brugere lokkes til at swipe på en handling, som de ikke selv har startet. Samtidig er vi glade for at kunne imødekomme ønsket om at gøre det nemmere at åbne MitID-appen.”
Udviklet og brugertestet med omhu
Opdateringen af MitID-appen er resultatet af en omhyggelig udviklingsproces. Denne har omfattet brugertests bl.a. i samarbejde med relevante brugerorganisationer, Borgerservice og Kommunernes Landsforening.
Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør for Finans Danmark, siger: “MitID er opbygget på en måde, så løsningen er mere fleksibel. På den måde kan vi løbende beskytte brugerne bedst muligt mod nye trusler og optimere løsningen. Opdateringen understreger vores fortsatte fokus på udviklingen af MitID – især styrkelsen af sikkerheden i takt med, at trusselbilledet udvikler sig.”
Fortsat brug af QR-koder og baggrundshistorie
Anvendelse af QR-koder, som indføres med denne opdatering, minder om lignende metoder, der tidligere er implementeret i løsninger som det svenske BankID i 2018.
Planlagt opdatering og gradvis Implementering
Opdateringen af MitID-appen har været planlagt i lang tid for at undgå store ændringer i forbindelse med overgangen til MitID. Opdateringen lanceres nu, da overgangen til MitID er ved at blive afsluttet, og MitID har været i brug hos mange brugere i noget tid.
Opdateringen rulles gradvist ud i takt med, at de enkelte tjenester, der anvender MitID, implementerer opdateringen. Yderligere information, vejledninger og guider om opdateringen kan findes på MitID.dk. Hvis brugere ikke har aktiveret automatisk opdatering, skal de manuelt opdatere MitID-appen. Du kan evt. læse digitaliseringsstyrrelsens besked om opdateringen her: https://www.mitid.dk/om-mitid/nyheder/opdatering-af-mitid-app-skal-mindske-svindel-og-goere-det-nemmere-at-bruge-mitid-paa-mobilen/?language=da-dk
Sanocast hjælper virksomheder med MitID implementering. Vi assisterer også gerne med dit projekt…
Eller tilmeld dig vores nyhedsbrev hvor vi løbende skriver om MitID, forretningsudvikling og digitalisering….
Tilmeld dig vores nyhedsbrev